Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Σε Εισαγγελέα και Αστυνομικό Διευθυντή οι θιγόμενοι του ρουκετοπόλεμου

“Ούτε χιλιοστό πίσω. Τα παιδιά που ρίχνουν ρουκέτες είναι… 40-60 ετών”
Χοντραίνει το… παιχνίδι στον Βροντάδο με τον ρουκετοπόλεμο, αφού τα εξώδικα έχουν από καιρό ξεπεραστεί........

“Δασκαλεμένοι” καλά οι θιγόμενοι πραγματοποίησαν σήμερα, με όλους τους τύπους και με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους, συνάντηση με την Εισαγγελέα και τον Αστυνομικό Διευθυντή.
Στην προτροπή και των δύο να βρεθεί συνεννόηση απάντησαν ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση, ζητώντας την εφαρμογή του Νόμου και την προστασία των περιουσιών τους.
Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά και στους δύο, δεν υπάρχει πλέον έθιμο αλλά σόου, δεν πιστεύουν σε υποσχέσεις μειωμένου αριθμού ρουκετών κ.λπ. ζητούν όσοι θέλουν να ρίξουν ρουκέτες να το κάνουν οπουδήποτε τους επιτραπεί αλλά πάντως όχι πάνω στα σπίτια τους.
Στην επισήμανση του Αστυνομικού Διευθυντή ότι πρόκειται περί εθίμου απάντησαν χαρακτηριστικά:
“Ποιο έθιμο, αυτό γινόταν από τα παιδιά των ενοριών Αγίου Μάρκου και Ερειθιανής, σήμερα μαζεύεται όλη η Χίος και όχι μόνο ο Βροντάδος και ρίχνονται δεκάδες χιλιάδες ρουκέτες από… παιδιά, ακόμα και από 40 έως 60 ετών!”.
Στην επιμονή τους, όπως αναμενόταν, Εισαγγελέας και Αστυνομικός Διευθυντής τους είπαν ότι εφόσον υπάρχουν τα εξώδικα αλλά και η αυτοπρόσωπη παράστασή τους, σε περίπτωση ρίψης ρουκετών θα εφαρμοστεί ο Νόμος.
Στη έξοδό τους από την Αστυνομική Διεύθυνση μας ζήτησαν να μην τραβήξουμε φωτογραφίες ούτε βίντεο κάτι που φυσικά σεβαστήκαμε, γιατί όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στοχοποιούνται και κινδυνεύει ακόμα και η σωματική τους ακεραιότητα.

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου