Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Εισαγγελική παρέμβαση για τις απειλές Φιλιππάκη εναντίον Στουρνάρα

Την παρέμβαση των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες η ανάρτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη για την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο
Προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις διέταξε χθες το απόγευμα ο Εισαγγελέας υπηρεσίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών σχετικά με αναρτήσεις, σχόλια και απειλές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και αναρτήσεις για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.........
 
Η παρέμβαση έγινε μετά από την αποστολή των επίμαχων δημοσιεύσεων, τις οποίες απέστειλε ο κ. Στουρνάρας στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα με σχόλια (και απειλές) μεταξύ των οποίων ήταν και η ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γ. Φιλιππάκη, στο Facebook, στην οποία μεταξύ άλλων έγραψε: 
 «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα». 
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απέστειλε τα δημοσιεύματα και τις αναρτήσεις στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία και σχημάτισε δικογραφία την οποία υπέβαλλε στον εισαγγελέα υπηρεσίας. Ο τελευταίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία θα διενεργηθεί από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. 
Στην παραγγελία του δεν τίθεται ζήτημα αυτόφωρης διαδικασίας, γι’ αυτό άλλωστε και ο κ. Φιλιππάκης, όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, ουδέποτε συνελήφθη, αντίθετα με τα όσα ο ίδιος ισχυρίστηκε. 

Πηγή: www.skai.gr

πηγή:www.alithia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου