Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στη Χίο από την πρεσβεία του Ισραήλ

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλία “βοηθώντας τους φίλους που βοηθούν”
Με στόχο να συνεισφέρει στις ανάγκες των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα αποφάσισε να δοθεί το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού της, που προοριζόταν για τον εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας του Ισραήλ στη δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου και στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Πυργίου......

Η πρωτοβουλία της εν λόγω δωρεάς ανήκει στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη σχετική εισήγηση της πρεσβείας της χώρας στην Ελλάδα και φέρει την ονομασία “βοηθώντας τους φίλους που βοηθούν”.
Σε δηλώσεις της η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κα Ιρίτ Μπέν-Άμπα τόνισε: «παρατηρούμε την θαρραλέα προσπάθεια των Ελλήνων στα νησιά να διαχειριστούν τα δικά τους προβλήματα, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις προκλήσεις από την εισροή προσφύγων. Επιθυμούμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες εταίρους μας. Η δωρεά του εξοπλισμού είναι χαρά για εμάς. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε τους φίλους μας που βοηθούν στα νησιά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.»
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της πρεσβείας, ο εξοπλισμός αγοράστηκε σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές του νοσοκομείου καθώς και τις τοπικές αρχές Πυργίου, οι οποίες ενημέρωσαν την πρεσβεία για τις ανάγκες τους. Θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων, των προσφύγων και των τουριστών.
Να σημειωθεί ότι δύο Ισραηλινές ΜΚΟ, η IsraAID και η Natan, δραστηριοποιούνται στη Χίο, τη Λέσβο και μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας τα τελευταία δύο χρόνια, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες και ψυχολογική υποστήριξη στους πρόσφυγες. Η πλειονότητα των μελών των δύο οργανώσεων είναι Ισραηλινοί Άραβες ειδικοί σε διάφορους τομείς.

Της Αλεξάνδρας Βουδούρη
athina984.gr

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου