Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Αντίθετος και ο Σύνδεσμος Κληρικών με το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. στα νότια

Στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων και η ανακοίνωση του Συνδέσμου Κληρικών Χίου αναφορικά με την πρόθεση του υπουργείου να δημιουργηθεί Προαναχωρησιακό Κέντρο στη νότια Χίου.....


Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος αναφέρει:

 «Το Δ. Σ. του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών με αφορμή την απόπειρα δημιουργίας Προαναχωρησιακού Κέντρου στα Μαστιχοχώρια και συγκεκριμένα κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο των Ολύμπων, παρά τη θέληση της τοπικής κοινωνίας λαμβάνει θέση ως εξής:

 Ζητάμε από το Κράτος σεβασμό προς τους ακρίτες κατοίκους της Χίου, οι οποίοι μαζί με το επαχθές βάρος του προσφυγικού, γίνονται αποδέκτες τετελεσμένων αποφάσεων και απειλών από το κρατικά όργανα, πράγμα απαράδεκτο για μία δημοκρατική πολιτεία.

 Ζητάμε από όλους σύμπνοια, ομόνοια, αλλά και δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που μας παρέχει το Ελληνικό Σύνταγμα, ώστε να επαληθεύεται ότι «θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. ‘Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται υπέρ αυτού και του έθνους…» (άρθρο 1 παρ. 1, 2).

Ως Κληρικοί αυτής της νησιωτικής και ακριτικής μητροπόλεως, είμαστε στο πλευρό των λαϊκών αδελφών μας και οπωσδήποτε απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή άσκησης βίας». 

πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου