Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Hλικιωμένος Βούλγαρος ως «Γάλλος ταχυδακτυλουργός» εξαπατούσε διευθυντές σχολείων

Δεν κατάφερε να αποφύγει τις χειροπέδες
Προσπαθούσε να πείσει τους διευθυντές σχολείων στην Καβάλα να του δώσουν άδεια να κάνει παραστάσεις και να διαθέσει τα έσοδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς....


Δεν κατάφερε να αποφύγει τις χειροπέδες, παρά τις ταχυδακτυλουργικές ικανότητές του, ένας ηλικιωμένος Βούλγαρος που προσπαθούσε να πείσει τους διευθυντές σχολείων στην Καβάλα να του δώσουν άδεια να κάνει παραστάσεις και να διαθέσει τα έσοδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μόνος ένας διευθυντής δημοτικού σχολείου πείστηκε να του το επιτρέψει και από την παράσταση αποκόμισε κέρδος... 70 ευρώ! Άλλοι πέντε διευθυντές λίγο έλειψε να πέσουν θύματα της μηχανής που είχε στήσει από τον περασμένο Απρίλιο ο 71χρονος, ο οποίος συστηνόταν ως Γάλλος ταχυδακτυλουργός και ως εκπρόσωπος διεθνούς φιλανθρωπικού οργανισμού και επιδείκνυε ένα πλαστό έγγραφο που ανέφερε ότι είχε σχετική έγκριση από το υπουργείο Παιδείας! 

Μάλιστα, είχε προσπαθήσει να εξαπατήσει και τον προϊστάμενο Εκπαίδευσης του νομού ζητώντας να του δοθεί κεντρικά η άδεια για την πραγματοποίηση παραστάσεων σε σχολεία. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν τον 71χρονο Βούλγαρο, που οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας κατηγορούμενος για απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα και πλαστογραφία. Η προανάκριση συνεχίζεται από για να εξακριβωθεί αν έχει δράσει και σε άλλα σχολεία ή άλλες περιοχές.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου