Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του Προέδρου του ΤΧΣ

Εκδόθηκε από το Ταμείο
Η θέση έμεινε κενή μετά την παραίτηση του κ.Γιώργο Μιχελή......


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του Προέδρου του που έμεινε κενή μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο Γιώργος Μιχελής, εξέδωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Το στέλεχος που θα επιλεγεί, θα προεδρεύει και θα ηγείται του Γενικού Συμβούλιου, αποτελούμενου από ομάδα  Μη Εκτελεστικών Μελών.

Το Γενικό Συμβούλιο αποφασίζει με δική του πρωτοβουλία ή κατόπιν εισήγησης της Εκτελεστικής Επιτροπής, σε θέματα που αναφέρονται στο άρθρο 4, παρ. 9 του Ν. 3864/2010.

Η Επιτροπή Επιλογής θα επιλέξει και θα προτείνει μία λίστα υποψηφίων στον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος θα αποφασίσει το διορισμό του Προέδρου του Γενικού Συμβουλίου.

Σκοπός της πρόσκλησης είναι η προσέλκυση υποψηφίων με τα κατάλληλα προσόντα.

Ο διορισμός θα λάβει χώρα σύμφωνα με την πρόβλεψη του άρθρου 4, παρ. 5 του Ν. 3864/2010.

Ενώ η χρονική δέσμευση που απαιτείται από το Μη Εκτελεστικό ρόλο του Προέδρου θα εξαρτάται από τις περιστάσεις, η φυσική παρουσία του Προέδρου του Γενικού Συμβουλίου στην Αθήνα μπορεί να προβλεφθεί ως αναγκαία για τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες το μήνα. Αντίστοιχο αριθμό ημερών θα χρειάζεται για την εκπλήρωση των καθηκόντων προεδρίας του Γενικού Συμβουλίου χωρίς την ανάγκη όμως φυσικής παρουσίας στην Αθήνα.

Το εύρος των αποδοχών του Προέδρου του Γενικού Συμβουλίου κυμαίνεται από €105.000 έως €150.000 και αποτελεί τη συνολική ετήσια ακαθάριστη αμοιβή της θέσης σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση δημοσιευθείσα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τεύχος ΥΟΔΔ 328/06-07-2017.

Ο Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου με μόνιμο τόπο διαμονής εκτός Ελλάδας θα δικαιούται την κάλυψη εξόδων ταξιδιού και διαμονής. Η θητεία του Ταμείου καθορίζεται από το νόμο έως την 30η Ιουνίου 2020.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου