Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Ένας κόσμος έξω από τα έδρανα

Ποιος δημοτικός τομέας ρολάρει καλύτερα από την αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής; Προς μεγάλη θλίψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο στόχος που έθεσε. Το Νομικό Πρόσωπο. Σε μια πολύ ευρεία γκάμα κοινωνικών παροχών (αθλητισμός – παιδικοί σταθμοί κ.α.) το σύστημα δουλεύει ρολόι και μάλλον με πολύ συμπιεσμένες σε σχέση με το παρελθόν δαπάνες......


Στη λειτουργία του Νομικού Προσώπου έχει ήδη βάλει τη σφραγίδα του ο Παντ. Καμπούρης, ο «διορισμένος», όπως ακούει συχνά τη μομφή.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι τελικά πέρα από τα δημοτικά έδρανα ή πέρα από τα ψηφοδέλτια υπάρχει μια κοινωνία με περγαμηνές. Δεν έχει εντοπισθεί και συνεπακόλουθα δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμα. Εδώ έγκειται και η δυσκολία του συστήματος. Να αποδεχτεί αρχικά ότι κάποιοι άλλοι, πέρα από αυτό, είναι σε θέση να τα καταφέρουν εξίσου καλά, να τους εμπιστευτεί και να τους αναθέσει ρόλους. Ο Βουρνούς το επιχείρησε και δεύτερη φορά με το Λιμενικό Ταμείο. Έχει όμως να διανύσει πολύ δρόμο ακόμα μέχρι και ο ίδιος να πεισθεί ότι η κοινωνία έχει να του προσφέρει πολλά περισσότερα από ότι οι 25 δημοτικοί του ακόλουθοι. 

πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου