Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Χιλιάδες πιστοί αναμένονται και φέτος στην Αγ. Μαρκέλλα

Εντυπωσιασμένος από την προσέλευση νέων, που προσκυνούν με ευλάβεια, ο π. Ιωάννης Τσιμούνης, Αντιπρόεδρος του Προσκυνήματος
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αγία Μαρκέλλα, όπου από την Παρασκευή χιλιάδες πιστοί αναμένεται να συρρεύσουν στο Ιερό Προσκύνημα.....

Οι εργασίες προετοιμασίας του... εδάφους βρίσκονται στην τελική φάση, με έμφαση στα ζητήματα καθαριότητας στους εξωτερικούς – εσωτερικούς χώρους, στους χώρους υγιεινής, ενώ ήδη έχουν ετοιμαστεί τα κελιά, που φτάνουν τώρα στον αριθμό των 90, μετά τις επισκευές που προηγήθηκαν, όντας όλα «καπαρωμένα» για το διήμερο 21 και 22 Ιουλίου, ενώ υψηλή ζήτηση υπάρχει και για τα 9μερα.
Ο π. Ιωάννης Τσιμούνης, αντιπρόεδρος του Ιερού Προσκυνήματος, μίλησε στην «Α» για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη συντήρηση, αναβάθμιση και εξωραϊσμό των εγκαταστάσεων στην Αγία Μαρκέλλα, γνωστοποιώντας ότι με δωρεές φτιάχτηκε ο αύλειος χώρος, ενώ μέσω δωρεών θα επισκευαστεί και το καμπαναριό, που έχει υποστεί σημαντικές φθορές.
«Έχουμε πολλά στο πρόγραμμα να γίνουν. Τα κελιά δεν επαρκούν, στη διαδρομή προς το αγίασμα έχουμε κατολισθήσεις και εξετάζουμε να δούμε τι θα γίνει, ενώ στα πιο άμεσα σχέδιά μας από φέτος είναι η φιλοξενία των αναγνωστών της Ι. Μητροπόλεως στις αρχές Αυγούστου, καθώς και η φιλοξενία καρκινοπαθών», ανέφερε ο πατέρας Ιωάννης, που δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την κρίση και το πόσο αυτή έχει επηρεάσει σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στον αριθμό των πιστών που ανεβαίνουν στην Αγία Μαρκέλλα για τη χάρη της. Ωστόσο όταν του ζητήσαμε να μας πει τι του έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, συμμετέχοντας 7 χρόνια στην επιτροπή της Προσκυνήματος σημείωσε αμέσως: «Μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση η προσέλευση των νέων. Έρχονται επίσης πάρα πολλοί ξένοι, είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό. Είναι παρήγορο όμως  να βλέπεις τους νέους να έρχονται και με ευλάβεια να προσκυνούν την εικόνα της Αγίας. Ίσως κι εκείνοι να ψάχνουν από κάπου να πιαστούν, δεδομένων όλων αυτών των δυσκολιών».
Επιστρέφοντας στα οργανωτικά για την υποδοχή των προσκυνητών από την Παρασκευή ο πατέρας Ιωάννης Τσιμούνης εστιάζει στην συνεργασία που έχουν με το Δήμο, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Νοσοκομείο, σημειώνοντας ότι θα λειτουργήσουν οι γνωστοί χώροι στάθμευσης, θα υπάρχει μόνιμος γιατρός και ασθενοφόρο και η πυροσβεστική θα είναι σε ετοιμότητα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί την Παρασκευή 21 Ιουλίου θα τελεστούν:
-19.00 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, και
-23.00 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία,
Το  Σάββατο 22 Ιουλίου στις:
-07.00 π.μ. Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία,
-10.45 π.μ. Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Αγίας, και
-07.00 μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις της Αγίας.
Τέλος την την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 θα εορτασθεί Αρχιερατικώς η Απόδοσις της Εορτής της Αγίας.
Ο Ι.Ναός θα παραμείνει ανοικτός για τους προσκυνητές κατά τις ημέρες Παρασκευή 21-7-2017 και Σάββατο 22-7-2017 όλο το 24/ωρο. Επίσης την Κυριακή 23-7-2017 από ώρα 6.00 το πρωί μέχρι ώρα 1.30 μετά τα μεσάνυχτα.

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου