Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Τρόμος και αγωνία στη Αυστραλία από κροκόδειλο-τέρας των 5,2 μέτρων

Στο Κουίνσλαντ
Για αυξημένη επιθετικότητα των «διαδόχων« του προειδοποιούν οι ειδικοί μετά το θάνατό του με σφαίρα στο κεφάλι.....


Τρόμο και αγωνία έχει προκαλέσει στην Αυστραλία ο εντοπισμός σε ποτάμι ενός νεκρού κροκόδειλου μήκους 5,2 μέτρων.


Το κουφάρι του κροκόδειλου εντόπισε να επιπλέει ένας περαστικός από το ποτάμι Φιτζρόι στην περιοχή Ροκχάμπτον.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο κροκόδειλος σκοτώθηκε με μια σφαίρα «καραμπίνας σχετικά μεγάλου διαμετρήματος» που του προκάλεσε μια μεγάλη τρύπα στο κεφάλι. 
«Όποιος τον πυροβόλησε πρέπει να ένιωσε ότι απειλείται πολύ» σχολίασε ο ιδιοκτήτης φάρμας κροκοδείλων στην οποία μεταφέρθηκε το κουφάρι του μεγάλου ζώου.

Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι το ενδεχόμενο τα εναπομείναντα αρσενικά στον ποταμό που ζούσε ο κροκόδειλος-τέρας να γίνουν πιο επιθετικά καθώς θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν την «αρχηγία».

Αυτό, όπως λένε σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τους πολίτες, δεν σημαίνει πάντως ότι θα γίνουν εχθρικά απέναντι στους ανθρώπους.

Ο εν λόγω κροκόδειλος είναι ο μεγαλύτερος που έχει εντοπιστεί τις τελευταίες 2-3 δεκαετίες στο Κουίνσλαντ. Ωστόσο κάτοικοι της περιοχής λένε ότι τη δεκαετία του 1930, του 1940 και του 1950 είχαν πυροβολήσει και σκοτώσει παρομοίου μεγέθους κροκόδειλους, καθώς τότε αυτό δεν ήταν παράνομο.

Το ρεκόρ για τον μεγαλύτερο κροκόδειλο πάντως κατέχει ο Lolong, ένας κροκοδειλος μήκους 6,16 μέτρων που έζησε στις Φιλιππίνες μέχρι το 2013 οπότε και πέθανε.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου