Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Τρίκαλα: 82χρονη συμμετείχε σε κομπίνα με στόχο την περιουσία 74χρονης!

Εξιχνίαση της υπόθεσης από την Ασφάλεια Τρικάλων
Με πλαστή ταυτότητα εξαπατήθηκε συμβολαιογράφος που έδωσε πληρεξούσιο για αναλήψεις σε λογαριασμούς της 74χρονης....


Με πλαστή ταυτότητα που εξασφάλισαν από έναν άγνωστο Αλβανό και με εξουσιοδότηση που απέσπασαν εξαπατώντας έναν συμβολαιογράφο, έκαναν αναλήψεις χρημάτων από τους λογαριασμούς μιας ηλικιωμένης τέσσερις απατεώνες στα Τρίκαλα. Μάλιστα, προσπάθησαν να καρπωθούν όλες τις καταθέσεις της, αλλά δεν τα κατάφεραν!


Η πρωτοφανής απάτη είχε ξεκινήσει εδώ και έξι μήνες, όταν οι εμπνευστές της, ηλικίας 39 και 42 χρόνων κατάφεραν να εξασφαλίσουν τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών, τα βιβλιάρια καταθέσεων και ένα φωτοαντίγραφο του δελτίου ταυτότητας της 74χρονης γυναίκας, με την βοήθεια ενός 46χρονου συγγενούς της και της 82χρονης μητέρας του! Την δική της φωτογραφία, μάλιστα, έβαλαν στην πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία της 74χρονης που τους έφτιαξε ένας Αλβανός που παραμένει αγνώστων στοιχείων μέχρι στιγμής. 

Με την πλαστή ταυτότητα, οι δράστες έπεισαν έναν συμβολαιογράφο της πόλης των Τρικάλων να τους εκδώσει πληρεξούσιο με το οποίο, από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά, κατάφεραν να “σηκώσουν” 1.800 ευρώ από τον λογαριασμό της 74χρονης και να εκδοθούν από τραπεζικό κατάστημα τρεις τραπεζικές επιταγές συνολικής αξίας 15.000 ευρώ στο όνομα του 39χρονου! Από το ίδιο υποκατάστημα επιχείρησαν να αποσπάσουν άλλες πέντε επιταγές συνολικής αξίας 50.000 ευρώ, ενώ προσπάθησαν να εξαπατήσουν άλλους δύο συμβολαιογράφους στα Τρίκαλα και τον Βόλο προσπαθώντας να εξασφαλίσουν παρόμοια πληρεξούσια.  
Όμως, εκείνοι διαπίστωσαν ότι η ταυτότητα που τους έδειξαν ήταν πλαστή και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Η Ασφάλεια Τρικάλων ξεκίνησε έρευνες, εξιχνίασε πλήρως την υπόθεση και συνέλαβε τους δυο δράστες που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων κατηγορούμενοι για απάτη, πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης τετελεσμένη και σε απόπειρα. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν η 82χρονη και ο γιος της που δεν συνελήφθησαν.

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου