Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι απένειμαν... απόντες διάκριση σε έναν Σταμάτη Κριμιζή

Παρέμβαση Δημάρχου για... σφιχτές συνεδριάσεις
Δύο μήνες μετά το τροχαίο ατύχημα ο Μανώλης Βουρνούς επέστρεψε το απόγευμα της Τετάρτης 20/9/17 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, έστω και με τον απαραίτητο για την υγεία του ορθοπαιδικό κηδεμόνα και με ιατρική εντολή να μην γίνεται υπέρβαση των ωρών που δεν θα είναι κλινήρης.....

Ο Δήμαρχος Χίου ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, εισπράττοντας παράλληλα και τις ευχές όλων για ταχεία ανάρρωση.
Η συνεδρίαση είχε αρκετά σοβαρά θέματα, με κυριότερο όλων το προσχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος, καθώς με τις όποιες προτάσεις βελτιώσεων θα μπορέσει να αξιοποιήσει στο έπακρο χρηματοδότηση και να ενταχθούν έργα που μακροπρόθεσμα θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών.
Όμως μετά από δυόμιση ώρες συνεδρίασης το σώμα δεν είχε μπει ακόμη στην ημερήσια διάταξη, με αποτέλεσμα αφ' ενός τη σωματική και ψυχική κόπωση των συμβούλων, πολλοί εκ των οποίων μετείχαν και στη μεσημβρινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά παράλληλα και στον καθημερινό τους αγώνα επιβίωσης. Έτσι, όταν ξεκίνησε η ημερήσια διάταξη, αρκετοί σύμβουλοι είχαν αποχωρήσει, φαινόμενο σύνηθες κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η απαιτούμενη συγκέντρωση της έγκρισης των 2/3 των δημοτικών συμβούλων για την απονομή τιμητικής διάκρισης, με αποτέλεσμα ενώ κανείς δεν διαφωνούσε με την απονομή αυτή, στο πρόσωπο του χιώτη αστροφυσικού Σταμάτη Κριμιζή, να υπάρχει οριακή παρουσία Συμβούλων στην αίθουσα εκείνη τη στιγμή.
Η απονομή διάκρισης θα γίνει, και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση η νέα πτέρυγα του Γυμνασίου Βροντάδου θα ονομαστεί «Σταμάτης Κριμιζής», στις 27 Οκτώβρη, όμως η οριακή παρουσία συμβούλων δεν έμεινε ασχολίαστη από τον Δήμαρχο, που για πρώτη φορά ζήτησε από το Προεδρείο μεγαλύτερη φειδώ στην ένταξη θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης, προκειμένου αφ' ενός να αποφεύγεται η καταπόνηση των δημοτικών συμβούλων και αφ' ετέρου να μην καταστρατηγείται η δουλειά των υπηρεσιών του Δήμου, που μέρες πριν προετοιμάζουν τις εισηγήσεις των θεμάτων.

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου