Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Θεματική συνεδρίαση για το μέλλον του "Καλλικρατικού" Δήμου

Σε θεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μεταφέρεται ο προβληματισμός αιρετών και πολιτών σχετικά με το μέλλον του Καλλικρατικού Δήμου Χίου, και ειδικότερα αν αυτός πρέπει να «σπάσει» σε περισσότερους προς όφελος της κοινωνίας του νησιού......

Το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση του σώματος το απόγευμα της Τετάρτης 20/9/17, με τον δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού, να αναφέρει ότι «η συζήτηση αυτή είναι καλό να γίνει αλλά σε οργανωμένη μορφή», συμπληρώνοντας ότι καλό θα ήταν να γίνει μια διαπαραταξιακή ομάδα εργασίας όπου ακόμη και με τη συνδρομή παλιών αυτοδιοικητικών να καθορίσει μια βάση συζήτησης.
Συμπληρώνοντας τη θέση του Μανώλη Βουρνού, ο πρόεδρος του Δ.Σ., Γιάννης Γεωργιάδης, ζήτησε από τις δημοτικές παρατάξεις να τον ενημερώσουν τάχιστα, ακόμη και την επομένη μέρα, έτσι ώστε να προγραμματιστεί η θεματική συνεδρίαση, με τον πρόεδρο του Δ.Σ. να την χαρακτηρίζει «καθοριστική για το μέλλον του Δήμου».
Την άμεση συζήτηση του θέματος εντός του Οκτωβρίου ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Στέλιος Καμπούρης, τονίζοντας ότι οι εξελίξεις από πλευράς κυβέρνησης για το θέμα τρέχουν.
Τη σύμφωνη γνώμη της για τη θεματική αυτή συνεδρίαση κατέθεσε η Ερμιόνη Φρεζούλη, ενώ ο Μάρκος Σκούφαλος τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η ουσιαστική συζήτηση για τη λειτουργία κάθε δήμου και όχι ο αριθμός. 

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου