Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Μια ώρα συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα αυτονόητα για το προσφυγικό

Ατέλειωτες ώρες για... χάσιμο από τους Δημοτικούς Συμβούλους 
Δυναμικό παρών έδωσαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης 20/9/17, οι Πρόεδροι οικισμών των Καμποχώρων, μαζί και με πολίτες, όπου ζήτησαν από το Σώμα να υιοθετήσει την ομόφωνη απόφαση του Τ.Σ. Χαλκειούς, σύμφωνα με την οποία η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη σε κάθε προσπάθεια επέκτασης της π. ΒΙΑΛ, ενώ ζητά άμεσα την αποσυμφόρησή της, μιας και αυτή τη στιγμή η δομή φιλοξενίας ασφυκτιά, ξεπερνώντας τα 1.200 άτομα με 200 μάλιστα να βρίσκουν κατάλυμα σε σκηνές στα χωράφια του χωριού........

Όπως ήταν αναμενόμενο η τοποθέτηση του Προέδρου του Χαλκειούς άνοιξε για μια ακόμη φορά τη συζήτηση για το μεταναστευτικό κι έτσι για μια ομόφωνη απόφαση του Σώματος χρειάστηκε τουλάχιστον μια ώρα συζήτηση, αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι έκριναν ότι πρέπει για πολλοστή φορά να καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα.
Και μπορεί η «επανάληψη να είναι μητέρα της μάθησης» όμως στο συγκεκριμένο θέμα η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει αλλάξει, αφού η αποσυμφόρηση του νησιού και οι  αποζημιώσεις των κατοίκων παραμένουν προτεραιότητες για τη δημοτική αρχή.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, τελικά, αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει το ψήφισμα του Χαλκειούς, να μην δεχτεί δηλαδή καμιά επέκταση της π. ΒΙΑΛ, να αποσυμφορηθεί η δομή και να διεκδικήσει αποζημιώσεις.

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου