Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ανάστατοι οι επαγγελματίες ενοικιαστές Δημοτικών καταστημάτων στην αγορά

Νέος Νόμος τους ζητά να υποβάλλουν προσφορά μίσθωσης αφού αδειάσουν το ακίνητο!!!
Οι Νόμοι βγαίνουν για να διευκολύνουν τους πολίτες. Αυτό ισχύει βεβαίως για τις χώρες και όχι για τους… χώρους, όπου η κάθε νέα νομοθεσία έρχεται να περιπλέξει τα πράγματα και να κάνει τον βίο των πολιτών αβίωτο.....

Αναφερόμαστε στη νέα νομοθεσία που προβλέπει σε περίπτωση συμμετοχής σε δημοπρασία το ακίνητο να είναι ελεύθερο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει καταστροφή για δεκάδες επαγγελματίες Δημοτικών ακινήτων, που έληξε η μίσθωση τους και ο Δήμος Χίου τα επαναδημοπρατεί.
«Αν εφαρμοστεί ο νόμος από τον Δήμο και δεν βρεθεί τρόπος διαφυγής  καταστρεφόμαστε» μας είπαν δεκάδες επαγγελματίες, που σήμερα θα παρευρεθούν σύσσωμοι στην συνεδρίαση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου.
Βεβαίως και δεν έχουμε αντίρρηση αν κάποιος δώσει υψηλότερο ενοίκιο να τον προτιμήσει ο Δήμος αλλά έτσι θα μας δοθεί ένα περιθώριο να μετακινηθούμε αλλού.
«Είναι τρελοί, μας έλεγε, άλλος επαγγελματίας. Δηλαδή θα μου πούν εμένα βγάλε έξω τα ψυγεία, μείνε στο δρόμο, να μείνει το μαγαζί άδειο και όταν στο ενοικιάσουμε ξανά, βάλε πάλι τα ψυγεία μέσα».
Διευκρινήσεις ίσως δοθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του επιμελητηρίου, που σύμφωνα με πληροφορίες θα παραστει και ο Δήμαρχος Χίου.

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου