Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Στις 18 Ιανουαρίου προεπιλογή "μνηστήρων" για τη μαρίνα Χίου

Βγήκε στον "αέρα" από το ΤΑΙΠΕΔ ο διαγωνισμός
Μέχρι  τις 18 Ιανουαρίου 2018, πρέπει να καταθέσουν τη δήλωση ενδιαφέροντός τους, όσα επενδυτικά σχήματα ενδιαφέρονται για την παραχώρηση επί 35 έτη της μαρίνας Χίου, σύμφωνα με το διεθνή διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ. Όσοι προεπιλεγούν στη δεύτερη φάση θα πρέπει να καταθέσουν τις οικονομικές προσφορές τους.......

 Σύμφωνα με την προκήρυξη η θαλάσσια ζώνη της μαρίνας Χίου έχει επιφάνεια 80.000 τ.μ. περίπου και περιλαμβάνει λιμενολεκάνη συνολικής επιφάνειας 28.000 τ.μ. περίπου.
Η χερσαία ζώνη της μαρίνας Χίου, καλύπτει επιφάνεια 35.000 τ.μ. περίπου, έχει διαμορφωθεί κατά κύριο λόγο με επιχώσεις θαλασσίου χώρου. Προς το παρόν η χερσαία ζώνη είναι ανεκμετάλλευτη και χαρακτηρίζεται από πλήρη απουσία υποδομών και διαμορφώσεων (υπάρχει μόνο ένας πρόχειρος οικίσκος που στεγάζει εργοταξιακή γεννήτρια παροχής ρεύματος).
Τέλος, σημειώνεται ότι η μαρίνα θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τουλάχιστον 170 σκάφη αναψυχής διαφόρων κατηγοριών μήκους έως 25 μ. ύστερα από περιορισμένης κλίμακας παρεμβάσεις.
Επιπροσθέτως, η μαρίνα έχει το δυναμικό για την ανάπτυξη όλων των αναγκαίων για την λειτουργία της χερσαίων υποδομών, συμπεριλαμβανομένoυ χώρου χερσαίας απόθεσης σκαφών, καθώς επίσης και άλλων χρήσεων αναψυχής και τουρισμού.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου