Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Πρώτη κίνηση απογαλακτισμού από τους ξενοδόχους

Φτάσαμε να κατατάσσουμε στα επιτεύγματα τα αυτονόητα. Αδιαμφισβήτητα πάντως πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, δείκτης … ζωής στην πιο επαγγελματική τάξη του τουριστικού μας προϊόντος......


Για πρώτη φορά τόσο συστηματικά η Ένωση Ξενοδόχων Χίου γίνεται η ίδια διοργανωτής ενεργειών προώθησης του νησιού μας. Μέχρι σήμερα ήταν ο απλός πάροχος των απαραίτητων κρεβατιών φιλοξενίας όποιων tour operators ή ταξιδιωτικών δημοσιογράφων της ζητούσαν οι δημοτικοί ή περιφερειακοί φορείς.

Για πρώτη φορά οι ξενοδόχοι του νησιού επιχειρούν ουσιαστικό βήμα απογαλακτισμού από τον περιφερειακό ή δημοτικό προστατευτισμό, υλοποιούν μόνοι τους, με τις δυνάμεις τους, δράσεις προώθησης του τόπου, συνεπώς και των επιχειρήσεων τους.

Είναι σαφείς ενδείξεις αντίληψης εκ μέρους της τοπικής τουριστικής αγοράς πως έφθασε επιτέλους η ώρα της, η ανάληψη της εκ μέρους της ευθύνης διαμόρφωσης του τόπου ως τουριστικού προορισμού. Προδρομικές κινήσεις για την επίσπευση της σύστασης ενός ιδιωτικού φορέα διαχείρισης του τουριστικού μας προϊόντος.

Ας σημειώσουμε κάπου την ημερομηνία. Είναι η απαρχή μιας νέας σελίδας, φτάνει να υπάρξει και η ανάλογη συνέχεια, δίχως την προσμονή άμεσων αποτελεσμάτων.

Πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου