Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ για ΦΠΑ: Ναι στην κινητοποίηση αλλά χωρίς συγχωροχάρτια

"Θα ήμασταν  ανακόλουθοι αν δε δίναμε το δικό μας παρών στην παναιγιακή κινητοποίηση για την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά μας,  γι’ αυτό και προκηρύξαμε στάση εργασίας, γι’ αυτό και συμμετέχουμε με τις θέσεις μας και το πανό μας στην κινητοποίηση με διακριτό ρόλο.", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και ξεκαθαρίζει ότι αυτό δε δίνει συγχωροχάρτι σε κανέναν, ούτε στους βουλευτές.......

Αναλύτικά στην ανακοίνωσή του σημειώνει:
"Δε δίνουμε όμως συγχωροχάρτι σε κανέναν, ούτε στους βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που υποκριτικά αφού ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο κόπτονται σήμερα, ούτε στα άλλα κόμματα που συμμετείχαν στα μνημόνια και τώρα μεταλλάσσονται σε πόλο της κεντροαριστεράς, (ΠΑΣΟΚ κλπ) ούτε στους τοπικούς «άρχοντες» που είναι συνυπεύθυνοι με τις πολιτικές τους γι’ αυτή την κατάντια της υπερφορολόγησης , ούτε σε αυτούς που υπηρετούν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που βάζει πλάτη στη ζούγκλα που επικρατεί στις εργασιακές σχέσεις στην αγορά με τα ελαστικά ωράρια, τις λευκές νύχτες και τις μαύρες Παρασκευές που μαυρίζουν τη ζωή των εργαζομένων!

Το Nομαρχιακό Tμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στον αγώνα για να στηρίξει την προσπάθεια των απλών εργαζόμενων του νησιού,  των συνταξιούχων , των ανέργων, όλων αυτών που πλήττονται από την καπιταλιστική βαρβαρότητα που υπηρετούν κυβερνήσεις, κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό στο δήμο , στην περιφέρεια, στα συνδικάτα και στα επιμελητήρια. Γι’ αυτό εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην φοροεπιδρομή και στις συνεχείς μειώσεις άμεσες ή έμμεσες μισθών και συντάξεων, που υφίστανται οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια κατ’ εφαρμογή των «μνημονίων», αλλά στην πραγματικότητα, κατ’ εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε., όπως αυτή εφαρμόζεται σ’ ολόκληρη την ΕΕ με «μνημόνια» ή χωρίς «μνημόνια», με πραγματικό στόχο την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και το ξεπέρασμα της κρίσης.  Αυτήν την πολιτική εφαρμόζει με ιδιαίτερη πειθαρχία και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Σ’ αυτή τη φοροεπιδρομή στο εισόδημα έρχεται να προστεθεί, σε ότι αφορά τους κατοίκους των νησιών μας και η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ. Το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τα νησιά μας καθιερώθηκε, με απόφαση της Βουλής, μετά από επίμονους διεκδικητικούς αγώνες των νησιωτών και πιέσεις στην Κυβέρνηση Ζολώτα και στη Βουλή, ως ένα ελάχιστο αντιστάθμισμα μιας σειράς αρνητικών παραγόντων που συνεπάγεται η «νησιωτικότητα» και πριν απ’ όλα το αυξημένο κόστος διαβίωσης στις νησιωτικές περιοχές λόγω, μεταξύ άλλων, του συνεχώς αυξανόμενου κόστους αεροπορικής και θαλάσσιας μεταφοράς, ανθρώπων και προϊόντων.
Μεταξύ των παραγόντων, που επιδεινώνουν σοβαρά τη ζωή στα νησιά μας, είναι και οι μεγάλες, δραματικές ελλείψεις στον ζωτικής σημασίας δημόσιο τομέα της υγείας λόγω των συνεχών περικοπών χρηματοδότησης του. Η κατάσταση αυτή, που, παρά την προσφορά του υγειονομικού προσωπικού, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την υγεία και την ίδια τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας, τους υποχρεώνει να μεταβαίνουν συχνά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Συνεπώς, κάθε μέτρο που έρχεται να αντισταθμίσει αυτούς τους αρνητικούς παράγοντες που κάνουν πιο δύσκολη και πιο ακριβή τη ζωή στα νησιά, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως «ευνοϊκή ρύθμιση» ή «προνόμιο», και ασφαλώς δεν μπορεί, ανάλογα με τις συγκυρίες, να τίθεται σε αμφισβήτηση. Αντίθετα, παίρνοντας υπόψη την επιδεινούμενη οικονομική, κοινωνική και δημογραφική κατάσταση που βιώνει ολόκληρος ο λαός μας και με ιδιαίτερη ένταση οι κάτοικοι των νησιών μας, επιβάλλεται να αυξηθεί παραπέρα η μείωση του ΦΠΑ στο 50% .
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Να μην επιδεινώσουν παραπέρα την ήδη δεινή κατάσταση των κατοίκων των νησιών μας,
Να απορρίψουν κάθε σκέψη για αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ.
Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 για κάθε παιδί.
Να εκπίπτουν από τη φορολόγηση οι δαπάνες υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
Απαγόρευση των πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.
Το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί τον χιώτικο λαό να συγκρουστεί με το σύνολο της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής των χθεσινών και σημερινών κυβερνήσεων, να συγκρουστεί με τις  πολιτικές που οδηγούν σε καθημερινά αδιέξοδα . Να διεκδικήσει  την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα φάρμακα, στα βιβλία, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού και του τηλεφώνου. Να απαιτήσει την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στους τομείς της υγείας, πρόνοιας, παιδείας.
To Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ δίνει το παρόν στο Παγχιακό και Παναιγιακό Συλλαλητήριο    στις 22 Νοεμβρίου 2017 με διακριτή παρουσία έμπροσθεν της ΠΕ Χίου και ώρα 11:00π.μ.


Για την  Εκτελεστική Γραμματεία
του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ
 Ο Πρόεδρος                                          Η Γραμματέας

                           Γεώργιος  Αμπαζής                          Σοφία Γατανά"

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου