Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Ήλθον, είδον και απήλθον χωρίς δέσμευση Παπανάτσιου για τον ΦΠΑ

Χωρίς δέσμευση για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας έφυγαν από το γραφείο της Υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, με τον Βουλευτή Χίου, Ανδρέα Μιχαηλίδη να διαπιστώνει θετικό κλίμα στη συζήτηση και διάθεση από την κυβέρνηση για τη διατήρηση του μέτρου, που όμως για να γίνει πρέπει να το εγκρίνουν οι δανειστές της χώρας. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, διαπίστωσε ότι δεν αποκόμισαν μια στέρεη απάντηση ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση της Κυβέρνησης για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ, επιμένοντας  ότι πρέπει οριστικά να αντιμετωπιστεί το θέμα με κατάθεση τροπολογίας........

Στη σύσκεψη, εκτός από το Χιώτη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και το Δήμαρχο Χίου συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης, αλλά και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, Γ.Γεωργούλης, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ, Β. Παππάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Γ. Ξενάκης, καθώς και από τη Λέσβο ο Πρόεδρος  και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κι από τη Σάμο ο Πρόεδρος του  Επιμελητηρίου.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ανδρέα Μιχαηλίδη στην «Α» από την κα Παπανάτσιου δηλώθηκε ότι έχει προταχθεί στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ , ενώ ο ίδιος εκτιμά ότι αν επιτευχθεί μια ακόμη παράταση ενός έτους, τα πράγματα θα είναι πιο ευέλικτα μετά για την Κυβέρνηση, αφού τέλος του 2018 – όπως είπε- η χώρα θα βγει από επιτροπεία.
Ο Δήμαρχος, ωστόσο, δεν συμμερίζεται αυτή την αισιόδοξη προοπτική, εκφράζοντας την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει οριστική λύση τώρα, γι’αυτό και ακολουθούν συναντήσεις με κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων για την κατάθεση τροπολογίας παγίωσης του μέτρου των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Ο Μανώλης Βουρνούς προέτρεψε για καθολική συμμετοχή στην αυριανή απεργία αλλά και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Στο ίδιο μήκος κύματος οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Χίου και της ΟΕΒΕ Χίου που επισήμαναν ότι αύριο πρέπει να νεκρώσει η Χίος, αφού καμία διαβεβαίωση δεν υπάρχει από την Κυβέρνηση ότι δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος απο΄1/1/2018 που θα αυξήσει το ΦΠΑ κατά 30% και στα υπόλοιπα 32 νησιά, ανάμεσα στα οποία και το δικό μας.

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου