Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Μ. Κόνσολας: Το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά είναι προϋπόθεση επιβίωσης και όχι χαριστικό μέτρο


 Στις 23/11 η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει σχετική μελέτη του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών
«Το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά είναι προϋπόθεση επιβίωσης και όχι χαριστικό μέτρο», ανέφερε χθες από το Ράδιο «Α» ο τομεάρχης τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, προτρέποντας την Κυβέρνηση να μην καταργήσει το μέτρο από την 1η του Γενάρη και στα υπόλοιπα νησιά......

Όπως είπε, η Νέα Δημοκρατίας, μέσω των τομέων Τουρισμού και Φορολογικών Υποθέσεων, στις 23 Νοεμβρίου, θα παρουσιάσουν τη Μελέτη του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών που συνηγορεί στο ότι «η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ επί της ουσίας δεν θα συνεισφέρι σε τίποτα στον κρατικό προϋπολογισμό, το αντίθετο θα επιφέρει δεκάδες συσπάσεις αρνητικές για την αγορά, την οικονομία, τον πλούτο της περιοχής», ανέφερε ο Μάνος Κόνσολας ο οποίος απέδωσε εξολοκλήρου την ευθύνη για την κατάργηση του μέτρου στην Κυβέρνηση.
«Έχω διερευνήσει τις αιτιολογικές εκθέσεις για την ψήφιση τότε των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά σας διαβεβαιώνω ότι ούτε ένας λόγος δεν εκλείπει από τότε που ψηφίστηκε το μέτρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το νησί μας στα πλαίσια του προσυνεδριου της ΝΔ με αντικείμενο το προσφυγικό – μεταναστευτικό.
«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατάφερε να μετατρέψει σε ένα απέραντο hot spot την επικράτεια. Την ευθύνη αποκλειστικά την έχουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμένος», σημείωσε και επικεντρώνοντας στο πρόβλημα των νησιών, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δε δέχεται μόνιμους καταυλισμύς, επισημαίνοντας τις γεωπολιτικές ιδιομορφίες τις μεθορίου.

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου