Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Δικαιολογίες Δούρου: Προδιαγεγραμμένη τραγωδία στη Μάνδρα, δίνουμε έμφαση στα προβλήματα εδώ και τρία χρόνια

Ενώ στην ΕΡΤ είπε ότι «δεν πνίγηκε μόνον η Αττική, υπάρχει και η Πιερία...»
Υποστηρίζει ότι «ωριμάζουν και προχωρούν 163 αντιπλημμυρικά έργα ύψους 508 εκατομμυρίων ευρώ».....


Μια «μαγική εικόνα» όσον αφορά τις ενέργειες της περιφέρειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με τα ρέματα στην Αττική επιχειρεί να δώσει η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου με συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Παρά τις ευθύνες που έχει η Περιφέρεια - καθώς όπως κατήγγειλε η δήμαρχος Μάνδρας η μελέτη για το αντιπλημμυρικό έργο υπάρχει από το 2015 - η κυρία Δούρου δεν έχει κανένα πρόβλημα να μιλήσει για «προδιαγεγραμμένη τραγωδία» στη Δυτική Αττική με τους 16 νεκρούς από τις φονικές πλημμύρες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο.

«Γι' αυτό το λόγο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά τα προβλήματα από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της Περιφέρειας πριν από τρία χρόνια» προσθέτει η Ρένα Δούρου.

Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι «ωριμάζουν και προχωρούν 163 αντιπλημμυρικά έργα ύψους 508 εκατομμυρίων ευρώ. Για τη συγκεκριμένη περιοχή εκτελούνται και είναι υπό δημοπράτηση έργα ύψους 58 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για στοχευμένα έργα όπως {...} η διευθέτηση του χειμάρου Σούρες Θριασίου Πεδίου».

Στην ίδια συνέντευξη επιχειρεί να ρίξει τις ευθύνες στο «τρικέφαλο τέρας» της ελληνικής δημόσιας διοίκησης «η ευθυνοφοβία, η γραφειοκρατία και η αδράνεια». 

Ειδικά, τέλος, για το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι για την μη υλοποίησή του ευθύνεται το... Δασαρχείο λέγοντας ότι «τη μελέτη την ολοκληρώσαμε και ξεκινήσαμε από το 2014 την αλληλογραφία με το Δασαρχείο για να πάρουμε φέτος, 2017, την απάντηση του τελευταίου ότι τη βάζει στο αρχείο λόγω... δασικών χαρτών και ζητά νέα στοιχεία».

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου